Украйна ни зашемети със смелостта си. Тя трябва да спечели, ще

...
Украйна ни зашемети със смелостта си. Тя трябва да спечели, ще
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Украйна ни зашемети със смелостта си

" Украйна ни зашемети със смелостта си. Тя би трябвало да завоюва, ще завоюва и ще получи нашата поддръжка освен до момента в който е належащо за гарантиране на мира ", заяви председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен в реч на Конференцията за възобновяване на Украйна. Това оповестиха от пресцентъра на Европейската комисия.

" Всеки ден виждаме опустошенията, които Русия нанася на Украйна. Украинският народ претърпява всевъзможни ужаси от всевъзможни направления: от небето — огнени дъждове; от земята – гледат по какъв начин градовете им потъват под вода. Русия изстрелва ракети против почтени цивилни жители единствено тъй като един човек прави параноичен опит да възвърне една рухнала империя.

Всеки ден обаче виждаме и нещо друго. Лично аз го видях от първа ръка, когато за финален път посетих страната доскоро повече от месец. Видях страна, която прави всичко допустимо да възкръсне от пепелта на войната. Всеки ден украинците ни демонстрират защо се борят и умират. Те го демонстрират на бойното поле. Те го демонстрират по улиците си. Те го демонстрират в класните стаи. Те се борят за бъдещето си, за Украйна, свободна от съветски нападатели, за Украйна, която взема решение личната си орис, за възобновяване и възкръсване на Украйна. За малко повече от година украинците са почистили руините от 2 000 км. пътища, възстановили са над 40 моста, обновили са 900 ЖП-гари и депа. Всичко това, до момента в който водят война за оцеляване. Но украинците освен възвръщат това, което е било преди. Те ни демонстрират по какъв начин към този момент трансформират страната си. Украинците премислят бъдещето си на фона на всички загуби, болежка и страдалчество.

Позволете ми да ви опиша за Училище № 17 в град Ирпин. Шрапнел поврежда покрива на учебното заведение, срутва стените, счупва всички прозорци и унищожава отоплителната система. Децата се върнаха в клас в условия на невъобразим мраз, до момента в който локална Неправителствени организации се включи с едно просто и изобретателно решение. Те са конфигурирали слънчеви панели на покрива, тъй че децата да могат да се учат на топло. Тази дребна, само че смислена приложимост на чиста сила за връщане към естествения живот е единствено един образец за това по какъв начин Украйна не просто се възвръща, само че премисля себе си.

Украйна ни зашемети и със смелостта си. Хората й ни въодушевяват с изобретателността си. И ни възхитиха с метода, по който трансформират страната си, следвайки фантазията си. И, скъпи другари, точно тази фантазия за по-чиста, по-екологична и по-модерна Украйна ще се окаже трайното завещание на тази война. Наша отговорност е да помогнем за постигането на тази цел. Защото украинците се борят освен за своя суверенитет, само че и за нас, за нашата независимост, за нашите полезности. Изобщо не можем да се мерим с тяхната всеотдайност. Но можем да бъдем – и сме единни, координирани и решителни, че Украйна би трябвало да завоюва, ще завоюва и ще получи нашата поддръжка освен до момента в който е належащо за гарантиране на мира, само че и до момента в който Украйна се трансформира в страната, за която те мечтаят. Държава, която притегля задгранични вложения. Държава, която ръководи бъдещето си. Държава, която е член на Европейския съюз.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР